Blog

15 15

H Αγάπη Σαμαρά μας μιλά για τους ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ στις Σέρρες!

Τρίτος χρόνος λειτουργίας του προγράμματος βρεφικής κολύμβησης "Κολυμβητές από Κούνια", τρίτος χρόνος επιτυχημένης συνεργασίας! Παραμονή της ετήσιας υποβρύχιας φωτογράφισής μας στην υπέροχη πισίνα του Elpida Spa Resort η Αγάπη Σαμαρά, υπεύθυνη οργάνωσης και επικοινωνίας του προγράμματος μας απαντά!

1. Πόσα χρόνια λειτουργεί το πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης «Κολυμβητές από Κούνια»?

Με την ένθερμη συμμετοχή των κολυμβητών μας κλείνουμε την τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη των Σερρών.

2. Ποια ήταν η αφορμή – σκέψη – πως δημιουργήθηκε η ιδέα να οργανώσετε ένα τέτοιο πρόγραμμα στις Σέρρες?

Κατ’ αρχήν η αγάπη μας για τα παιδιά ήταν ο βασικότερος λόγος έναρξης εκμάθησης του baby swimming. Είναι σπουδαίο να μαθαίνεις στα παιδιά κάτι τόσο πολύτιμο για την ίδια τους την ζωή, την επιβίωση τους σε περίπτωση ανάγκης σε πισίνα, θάλασσα, λίμνη, συντριβάνι κλπ και την αύξηση της αυτοπεποίθησης και ανεξαρτησίας τους μέσα στο νερό. Η επιλογή της πόλης των Σερρών δεν είναι τυχαία. Επειδή δεν είναι παραθαλάσσια πόλη θεωρήσαμε ότι ήταν άμεση ανάγκη να ξεκινήσουμε αυτό το πρόγραμμα εκπαίδευσης τους στις ιδανικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Elpida Resort.

3. Υπήρξε θερμή ανταπόκριση από την αρχή ή χρειάστηκε να πείσετε τους γονείς στην πράξη και σε βάθος χρόνου?

Από την αρχή υπήρξε θετική ανταπόκριση αφού είναι η μοναδική αθλητική δραστηριότητα που μπορεί να κάνει ένα παιδί από τόσο μικρή ηλικία αποκομίζοντας όλα τα οφέλη που του προσφέρει για την υγεία και την ανάπτυξη του.

4. Με ποιες προδιαγραφές λειτουργεί η κλειστή θερμαινόμενη πισίνα ώστε να είναι κατάλληλη για τα βρέφη?

Οι εγκαταστάσεις και ο χώρος της πισίνας πληρούν όλους τους κανονισμούς ασφάλειας και υγιεινής. Για την απολύμανση του νερού της πισίνας εφαρμόζεται η πιο σύγχρονη μέθοδος με ηλεκτρόλυση άλατος, ο πιο ασφαλής και βιολογικός τρόπος απολύμανσης, αφήνοντας το νερό φρέσκο και υγιεινό, απαλλαγμένο από βακτηρίδια, μύκητες και λοιπούς ρύπους. Η θερμοκρασία του νερού είναι πάντα σταθερή στους 30ο C, το βάθος της πισίνας είναι 1,20m όπου σε όλο το μήκος της πατάνε οι γονείς και οι κανόνες υγιεινής τηρούνται αυστηρά από όλους τους συμμετέχοντες.

5. Πόσο διαρκούν τα μαθήματα και κάθε πότε πραγματοποιούνται?

Η διάρκεια του μαθήματος είναι μισή ώρα κάθε Σαββατοκύριακο σε ολιγομελή τμήματα με τους συνομήλικους κολυμβητές και τους γονείς τους καθώς και τον ειδικευμένο προπονητή βρεφικής κολύμβησης εντός νερού για να απολαμβάνουν με ασφάλεια μικροί και μεγάλοι το μάθημά τους!

6. Από ποια ηλικία μπορεί να εγγραφεί ένα βρέφος?

Από 5 μηνών μπορεί να ξεκινήσει ένα βρέφος μαζί με τον γονέα του. Είναι η ιδανικότερη ηλικία εφόσον τα βρέφη αισθάνονται πως επιστρέφουν στο φυσικό μητρικό περιβάλλον όπου για εννέα μήνες βρισκόταν εκεί, διατηρώντας τις αντανακλαστικές και ενστικτώδες κολυμβητικές τους κινήσεις και έξω από αυτό για μικρό χρονικό διάστημα.

7. Ως ποια ηλικία διαρκεί η εκμάθηση?

Έως 10 ετών τα παιδιά συμμετέχουν στο πρόγραμμα μας σε ολιγομελή τμήματα.

8. Πως μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας για την εγγραφή του?

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αγάπη Σαμαρά, τηλ.6972257858

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: Baby Swimming Serres "Κολυμβητές από κούνια"

Στον χώρο του Elpida Resort κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10πμ έως τις 2μμ.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.