Blog

22 22

Η Μαρίνα Τσέλα των Κολυμβητών από Κούνια μας μιλά για την υ/β φωτογράφιση από την πλευρά του εκπαιδευτή!

Με την ολοκλήρωση της ετήσιας υποβρύχιας φωτογράφισής μας στο πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης και εκμάθησης "Κολυμβητές από Κούνια" στην υπέροχη πισίνα του Elpida Spa Resort, η Μαρίνα Τσέλα υπεύθυνη εκπαίδευσης του προγράμματος μας απαντά σε όσα θέλετε να μάθετε για μια επιτυχημένη υποβρύχια φωτογράφιση!

1. Μαρίνα πες μας λίγα πράγματα για την εκπαίδευση που απαιτήθηκε ώστε να γίνεις εξειδικευμένη εκπαιδεύτρια βρεφικής κολύμβησης.

Εκπαιδεύτηκα ως προπονήτρια βρεφικής κολύμβησης από τον πιο γνωστό φορέα της Ευρώπης, Βirthlight BabySwimming, για εκμάθηση κολύμβησης σε βρέφη ηλικίας από σαράντα ημερών καθώς επίσης απέκτησα το δίπλωμα «Swimming and Water Safety» Εκπαίδευσης Κολύμβησης και Ασφάλειας στο νερό από τον επίσημο εκπαιδευτικό οργανισμό AUSTSWIM, ο πιο γνωστός και αναγνωρισμένος εθνικός οργανισμός της Αυστραλίας, ο οποίος έχει βραβευτεί για 3 συνεχόμενες χρονιές ως ο καλύτερος παγκοσμίως στην εκπαίδευση βρεφικής κολύμβησης. Και φυσικά, δεν σταματάω να ενημερώνομαι ούτε λεπτό ως μέλος της εκπαιδευτικής διαδικτυακής υπηρεσίας «World Aquatic Babies and Children» και να παρακολουθώ κάθε χρόνο σεμινάρια Α’ Βοηθειών καθώς και διαπαιδαγώγησης νηπίων.

2. Χρειάζεται διαρκής κατάρτιση και ενημέρωση των εκπαιδευτών σε καινούργια θέματα;

Η εκπαίδευση δεν περιορίζεται σε κάποια συγκεκριμένη ηλικία ή σε κάποια συγκεκριμένα σεμινάρια. Επεκτείνεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου, αφού ποτέ δε σταματά να δέχεται επιδράσεις, ερεθίσματα από το περιβάλλον στο οποίο ζει. Ένας εκπαιδευτής πρέπει να βρίσκεται σε αλληλεξάρτηση με τους εκπαιδευτικούς φορείς και το κοινωνικό του περιβάλλον με σκοπό την ανατροφοδότηση των γνώσεών του, να διευρύνει τον πνευματικό του ορίζοντα και να ανανεώνει και να βελτιώνει συνεχώς το μορφωτικό του επίπεδο με την κατάκτηση νέων γνώσεων. Η εκπαίδευση, με τη στενή της σημασία και όπως αυτή χρησιμοποιείται σήμερα στην επιστήμη της παιδαγωγικής, σημαίνει τη συστηματική και οργανωμένη διαδικασία της αγωγής και της μάθησης.

3. Γιατί χρειάζεται εξειδίκευση στην βρεφική κολύμβηση και δεν αρκούν οι προπονητικές γνώσεις στην κολύμβηση;

Τα πρώτα 3 έτη ζωής είναι περίοδος σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης και επίτευξης πολύπλοκων κινητικών και λεκτικών δεξιοτήτων. Τα στάδια ανάπτυξης ενός βρέφους αξιολογούνται από τους ιατρούς. Η εξειδίκευση και κατανόηση των κρίσιμων αναπτυξιακών αυτών σταδίων είναι απαραίτητη για την σημασία της αρμονίας του βρέφους μέσα στο "σύνολο", για να συμβάλει στη διευκόλυνση αυτής της μετάβασης.

4. Οι βουτιές και η παραμονή των βρεφών και των νηπίων κάτω από την επιφάνεια του νερού είναι μέρος της εκπαίδευσής τους; Αν ναι τι μαθαίνουν με αυτόν τον τρόπο;

Η υποβρύχια κολύμβηση είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εκμάθησης της κολύμβησης, όπως η εκμάθηση δημιουργίας φυσαλίδων. Βρέφη, νήπια και γονείς ξεπερνούν τους φόβους τους, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τον κίνδυνο, αποκτούν θάρρος κι αυτοπεποίθηση καθώς τα μαθήματα προχωράνε και εκπαιδεύονται, με αποτέλεσμα να μαθαίνουν πώς να κολυμπάνε με τα παιδιά τους με απόλυτη ασφάλεια. Η εκμάθηση της βουτιάς είναι η πρώτη ναυαγοσωστική δεξιότητα που μαθαίνει ένα βρέφος - νήπιο που κάποια στιγμή μπορεί να προστατεύσει την ίδια του την ΖΩΗ.

5. Πως προετοιμάζεται ένα βρεφάκι για την διαδικασία της υποβρύχιας φωτογράφισης;

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων γονείς και βρέφη εκπαιδεύονται σχετικά με το πώς να πραγματοποιήσουν μια ασφαλή κατάδυση. Πριν τη βύθιση (εκούσια ή ακούσια, δηλαδή με τη θέληση ή όχι του βρέφους), ακολουθείται μια σειρά διαδραστικών ασκήσεων, κατά τις οποίες προετοιμάζονται τα μωρά για την βύθιση λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις τους μετά από αυτήν.

6. Ποια είναι η κύρια μέριμνα του εκπαιδευτή κατά τη διαδικασία της υποβρύχιας φωτογράφισης;

Όπως και σε κάθε μάθημα, κύρια μέριμνα του εκπαιδευτή είναι να εξασφαλίζει την ασφάλεια ανά πάσα στιγμή και να δημιουργεί μια υποστηρικτική και προστατευτική ατμόσφαιρα από τον κίνδυνο, τον φόβο ή τον εκφοβισμό. Με μια ήρεμη και ενθουσιώδη προσέγγιση να παρακινεί τους μαθητές του και να επιβραβεύει με θετικά σχόλια.

7. Πως διαχειρίζεστε τους γονείς που πιέζουν για να συμμετέχει στην υποβρύχια φωτογράφιση ένα βρεφάκι που δεν είναι ακόμη έτοιμο;

Εξηγώντας τους ότι κάθε βρεφάκι είναι μοναδικό και προσαρμόζεται με το δικό του ρυθμό. Πρέπει να το σεβαστούμε αυτό και να περιμένουμε όταν θα είναι άνετο και χαρούμενο. Προτεραιότητά μας είναι η αυτοπεποίθηση κάθε παιδιού ανά πάσα στιγμή.

8. Πως αναδεικνύεται η δουλειά του προγράμματος μέσα από μια υποβρύχια φωτογράφιση;

Όπως λένε μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Οι γονείς ενθουσιάζονται με τις πόζες και τις γκριμάτσες που παίρνουν οι μικροί τους κολυμβητές κάτω από το νερό. Συνειδητοποιούν πόσο απολαμβάνουν τα παιδιά τους το κολύμπι και εντυπωσιάζονται με το πόσο εξοικειωμένα νιώθουν και φαίνονται.

Επικοινωνήστε με τους "Κολυμβητές από Κούνια" για την εγγραφή σας

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αγάπη Σαμαρά, τηλ.6972257858

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: Baby Swimming Serres "Κολυμβητές από κούνια"

Στον χώρο του Elpida Resort κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10πμ έως τις 2μμ.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.