Blog

29 29

Όσο πιο νωρίς, τόσο πιο καλά! μας λέει το κέντρο βρεφικής κολύμβησης Baby Swimming by Star Pool Center.

Με το σύνθημα "Όσο πιο νωρίς …… τόσο πιο καλά!!" το κέντρο βρεφικής κολύμβησης "Baby Swimming by Star Pool Center" το στολίδι του υγρού στίβου στην Θεσσαλονίκη διαπρέπει στα εξειδικευμένα προγράμματα στο νερό για όλη την οικογένεια!

Tο Star Pool Center είναι το μοναδικό κολυμβητικό κέντρο στην Θεσσαλονίκη που διαθέτει εξειδικευμένη πισίνα και εγκαταστάσεις, αποκλειστικά για Baby Swimming. Οι εγκαταστάσεις του πληρούν υψηλά επίπεδα καθαριότητας, υγιεινής και ασφάλειας ενώ ο καθαρισμός της πισίνας γίνεται με Όζον και ζεόλιθο και ελέγχεται ηλεκτρονικά. Στο πρόγραμμα BABY SWIMMING συμμετέχουν οι γονείς με τα βρέφη τους – ηλικίας από 6 μηνών έως 3,5 χρονών- υπό την καθοδήγηση ειδικευμένου εκπαιδευτή ενώ υπάρχουν ωράρια όλη τη μέρα και για κάθε μέρα. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται όλο το χρόνο. Όλοι οι εκπαιδευτές της βρεφικής κολύμβησης είναι καθηγητές φυσικής αγωγής, πλήρως εκπαιδευμένοι στη βρεφική κολύμβηση, κάτοχοι πτυχίου ναυαγοσωστικής. Είναι παιδαγωγοί με μεγάλη αγάπη για τα παιδιά και η εκμάθηση πραγματοποιείται σε ένα εξαιρετικά θετικό και υποστηρικτικό περιβάλλον. Τα τμήματα είναι αυστηρά ολιγομελή. Χωρίζονται σύμφωνα με την ηλικία και επιβλέπονται από τον προπονητή που βρίσκεται πάντα εντός της πισίνας.


Επικοινωνήστε με το "Baby Swimming by Star Pool Center" για την εγγραφή σας

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2316 007.378

Ώρες επικοινωνίας: 09:00- 22:30

Διεύθυνση: Αγ. Γεωργίου 9, Πατριαρχικό Πυλαίας, Τ.Θ. 8012, Πυλαία Θεσσαλονίκη 570 01

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: https://www.facebook.com/starpoolcenter/

Ιστοσελίδα: http://starpoolcenter.gr/baby-swimming/


Όσα θέλετε να μάθετε για την βρεφική κολύμβηση:

Ποια είναι η σωστή ηλικία για να ξεκινήσει ένα βρέφος την κολύμβηση;

Η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι «όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα ! » Πράγματι, τα βρέφη στην ηλικία των 6 μηνών εκτελούν αντανακλαστικές κολυμβητικές κινήσεις και αντανακλαστικό κράτημα της αναπνοής, όταν βρίσκονται κάτω από το νερό. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν τα βρέφη βυθιστούν στο νερό, λόγω αντανακλαστικής κίνησης της επιγλωττίδας, μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους χωρίς να γίνει κατάποση. Στα νήπια αυτό πρέπει να διδαχθεί από την αρχή, γιατί η συγκεκριμένη αντανακλαστική κίνηση χάνεται με το χρόνο καθώς το βρέφος μεγαλώνει. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η εκμάθηση κολύμβησης πρέπει να ξεκινήσει από την ηλικία των 6 μηνών, ώστε να καλλιεργηθούν αυτά τα χαρακτηριστικά και να αποτελέσει μία εκούσια δεξιότητα. Πολλοί ερευνητές και επιστήμονες, συμφωνούν ότι η αντανακλαστική κολύμβηση είναι πρωτογενής κινητική συμπεριφορά, που έχουν τα νεογνά στο νερό αμέσως μετά τη γέννα , σαν φυλογενετική ανάμνηση από τη ζωή τους πριν γεννηθούν. Αν οι αντανακλαστικές αυτές κινήσεις καλλιεργηθούν σωστά μπορούν να γίνουν εκούσιες κολυμβητικές κινήσεις από τον 11ο μήνα και – μέσω των κατάλληλων ερεθισμάτων και της σωστής καθοδήγησης- να οδηγήσουν στην εκμάθηση αυτόνομης κολύμβησης από την ηλικία των 16 μηνών. Βεβαίως, ακόμα και μετά την ηλικία αυτή, δεν είναι ποτέ αργά τα παιδιά να αρχίσουν την κολύμβηση ώστε να αποκομίσουν τα σημαντικά οφέλη του baby swimming .

Είναι ασφαλές για την υγεία των παιδιών ; (μικρόβια από πισίνα-κρυώματα…)

Πολλές φορές εκδηλώνεται η ανησυχία από τους γονείς ότι η συμμετοχή των μικρών παιδιών στα προγράμματα Baby Swimming μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο των ασθενειών ή άλλων επιζήμιων καταστάσεων για την υγεία. Όταν η συντήρηση της πισίνας και η διατήρηση της ποιότητας του νερού είναι άριστες , ο κίνδυνος για την υγεία των παιδιών είναι μηδαμινός. Αντιθέτως, σε πολλές έρευνες έχει αποδειχθεί η θετική επίδραση των προγραμμάτων βρεφικής κολύμβησης στην ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος των βρεφών και των νηπίων και στη μείωση της συχνότητας που αρρωσταίνουν.( Κοντζιά, Κώστα, Κουρτέσης & Τζέζης, 2004 , Ahrendt 1997, Serebriakova et al., 1989) Στο Baby Swimming, τα παιδιά σκληραγωγούνται και αρρωσταίνουν λιγότερο. Επιπλέον , η κολύμβηση σε αυτή την ηλικία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη συχνότητα των ωτίτιδων και των παρεμφερών λοιμώξεων του αυτίου, αφού το νερό έχει ευεργετική επίδραση στη λειτουργία της ευσταχιανής σάλπιγγας. ( Robeston, Marino, Namjoshi 1997)

Πολλές μαμάδες φοβούνται τα ατυχήματα. Υπάρχει κίνδυνος;

Δεν ελλοχεύει κανένας κίνδυνος ατυχήματος, αφού η πισίνα όπου πραγματοποιούνται τα μαθήματα του Star Pool Center τηρούν όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και η εκμάθηση γίνεται με τη συμμετοχή των γονιών. Συγχρόνως, με τα μαθήματα κολύμβησης γίνεται εκμάθηση ορισμένων ναυαγοσωστικών δεξιοτήτων τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς για την πρόληψη ατυχημάτων .

Υπάρχουν καιρικές συνθήκες που να είναι απαγορευτικές για το μάθημα ;

Δεν υπάρχουν καιρικές συνθήκες που να είναι απαγορευτικές για το μάθημα. Τα μαθήματα του Star Pool Center πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένη κλειστή πισίνα. Τόσο η πισίνα όσο και ο περιβάλλων χώρος , διατηρούν μια σταθερά ζεστή θερμοκρασία για τα παιδιά. Οπότε ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών τα μαθήματα πραγματοποιούνται κανονικά.

Πόσο συχνά πρέπει να φέρνω το παιδί μου στα προγράμματα baby swimming ;

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι μια φορά την εβδομάδα , επί 30 λεπτά τη φορά, αρκούν για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος.

Πηγή:

Μεταπτυχιακή διατριβή* Μαργαρίτας Κοντζιά, σύμβουλος προγραμμάτων και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια προπονητών baby swimming

*Μεταπτυχιακή Διατριβή Μαργαρίτας Κοντζιά με τίτλο «Οι επιδράσεις της κινητικής αγωγής στο νερό σε βρέφη και η οργάνωση του εξοπλισμού της πισίνας» 2004 ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.