Blog

Μια εντυπωσιακή νέα συνεργασία ξεκίνησε στην υπέροχη πόλη του Βόλου στο υπερσύγχρονο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου Βασίλης Πολύμερος, όπου δραστηριοποιούνται τα τμήματα του Swim Club Δελφίνια Βόλου

Το Swim Club "Δελφίνια" για μικρούς και μεγάλους έχει αναπτύξει το τμήμα της βρεφικής κολύμβησης με προπονήτρια την αξιαγάπητη πρωταθλήτρια Κωνσταντίνα Δεληγιάννη. Μας εντυπωσίασε η ποιότητα μαθήματος και η καθαρότητα του νερού σε έναν χώρο που δεν είναι ιδιωτικός και αποκλειστικός για βρεφική κολύμβηση!

Baby Swim Club Δελφίνια Βόλου.

Μια εντυπωσιακή συνεργασία επανεκκίνησε στην υπέροχη πισίνα του Babyswimming Δελφινάκια στη Λάρισα!

Μετά από μια πρώτη φωτογράφιση γνωριμίας πριν από δύο χρόνια στην οποία μπήκαν τα θεμέλια μιας συνεργασίας εκτίμησης και σεβασμού, φέτος λίγο πριν το κλείσιμο της σαιζόν πραγματοποιήσαμε την επίσημη φωτογράφισή μας στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που αποτελούν πραγματικό στολίδι για την πόλη της Λάρισας και μια ισχυρή επένδυση για την εκμάθηση της κολύμβησης και τη γνωριμία με τον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία.

Babyswimming Δελφινάκια στη Λάρισα

Οι Αστερίες στην Αργυρούπολη με την καταπληκτική τους πισίνα και τους πιο διάσημους εκπαιδευτές μοιράζουν απλόχερα λάμψη Ολυμπιονικών και μαθαίνουν στα βρεφάκια και στα νήπια την ασφάλεια την αγάπη για το νερό μέσα από το παιχνίδι και την ήρεμη προσέγγιση!

Το πειρατικό πλήρωμα όλο και μεγαλώνει! Οι "Πειρατές της Πισίνας" πρωτοπόροι στην εκπαίδευση και στην προσέγγιση του θέματος της βρεφικής κολύμβησης κάνουν την υποβρύχια φωτογράφιση παιχνίδι!!

Είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που βρισκόμαστε να φωτογραφίσουμε το babyswimming Πειρατές της Πισίνας στο Grand Palace Hotel και είμαστε για μια ακόμη φορά ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα!!Οι εγγραφές για τη νέα χρονιά ξεκινούν!!

"Οι κολυμβητές από Κούνια" στο Elpida Spa Hotel Resort μας εντυπωσιάζουν! Εξαιρετική δουλειά στο νερό από τους εκπαιδευτές, εξαιρετικές υπηρεσίες και για τους γονείς, παράλληλες δράσεις έχουν κάνει τους μικρούς κολυμβητές μια εντυπωσιακή ομάδα!!! Επιλεγμένες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ ενώ την ολοκληρωμένη συλλογή στην ιστοσελίδα των αξιαγάπητων Baby Swimming Κολυμβητών από Κούνια!

Με την ευκαιρία της ετήσιας υποβρύχιας φωτογράφισης στο κέντρο βρεφικής κολύμβησης "Πειρατές της Πισίνας" στη Θεσσαλονίκη, περάσαμε πολύ χρόνο με την κορυφαία εκπαιδεύτρια στην Ελλάδα την Κική Κατσικάρη, που μέσω του εκπαιδευτικού φορέα Birthlight και των σεμιναρίων που διοργανώνει, προσπαθεί να αναβαθμίσει το επίπεδο διδασκαλίας της βρεφικής κολύμβησης στη χώρα μας και να αφυπνίσει τους εκπαιδευτές των κέντρων βρεφικής κολύμβησης καθώς και των νέων εκπαιδευτών που λαμβάνουν την πρώτη τους πιστοποίηση, στις αρχές και τις αξίες του σεβασμού, της αποδοχής και της εδραίωσης εμπιστοσύνης μεταξύ του εκπαιδευτή και του βρέφους ή του νηπίου.

Διαβάστε σύντομα βιογραφικά στοιχεία για την Κική Κατσικάρη και τι απάντησε στις ερωτήσεις που της θέσαμε για όλα αυτά που σας ενδιαφέρουν!

Η ενασχόληση με την βρεφική κολύμβηση και την εκμάθηση κολύμβησης σε νήπια αποτελεί το παιδικό της όνειρο που έγινε πραγματικότητα!

Είναι Απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα "Φυσική Δραστηριότητα και Ποιότητα Ζωής"του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με πατέρα γυμναστή και μητέρα μαία, αισθανόταν από πάντα πολύ κοντά στον τομέα εγκυμοσύνη - άσκηση - παιδί. Έτσι λοιπόν η αγάπη της για τα παιδιά και το νερό την οδήγησαν στο να ασχοληθεί και να εξειδικευτεί στον τομέα της βρεφικής κολύμβησης, προσπαθώντας να προσφέρει στο ζεύγος γονέα - παιδί κάτι παραπάνω από μία απλή δραστηριότητα.

Η βρεφική κολύμβηση είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά μαθήματα κολύμβησης!

Η Κική Κατσικάρη, έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από τον παγκόσμιο οργανισμό BIRTHLIGHT. Είναι η μόνη στην Ελλάδα, αλλά και από τους ελάχιστους παγκοσμίως, που έχει εκπαιδευτεί και εξειδικευτεί σε όλους τους τομείς της βρεφικής κολύμβησης (νεογέννητα, βρέφη, νήπια, παιδιά με ειδικές ικανότητες)

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά και με την άσκηση κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και της λοχείας. Με τη βοήθεια της μητέρας της αλλά και την υποστήριξη γυναικολόγων κατάφερε να προσεγγίσει ολιστικά τον τόσο ιδιαίτερο και ξεχωριστό τομέα της εγκυμοσύνης αλλά και του τι έπεται! "Η φυσική δραστηριότητα είναι πολύ σημαντική σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη και μοναδική περίοδο στη ζωή μίας γυναίκας, του μωρού που έχει μέσα της αλλά και όλου του οικογενειακού της περιβάλλοντος!" τονίζει με κάθε ευκαιρία. "Εάν όλες οι μέλλουσες & οι νέες μανούλες γνώριζαν τη σημασία και τα οφέλη της άσκησης σε αυτές και τα μωρά τους, δε θα έμενε καμία χωρίς δραστηριότητα!" Αποκλειστικός συνεργάτης και εκπρόσωπος του παγκόσμιου οργανισμού Birtlight σε Ελλάδα και Κύπρο στον τομέα της βρεφικής κολύμβησης, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για την προώθηση του ιδιαίτερου αυτού τομέα και της ξεχωριστής φιλοσοφίας Birthlight!

Με αρχή το "για να αναδειχθεί η προσωπικότητα και τα θετικά στοιχεία του κάθε ατόμου θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη μοναδικότητα του, εξατομικευμένη προσέγγιση και πολύ αγάπη", προσφέρει τις γνώσεις της και διδάσκει καθημερινά μαθήματα!

Η Κική Κατσικάρη ήταν Εισηγήτρια στο 19ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που διεξήχθη στην πόλη της Θεσσαλονίκης στις 08-10 Απριλίου 2016 προκειμένου να παρουσιάσει το σεμινάριο βρεφικής κολύμβησης με τίτλο: "Baby Swimming : Προγράμματα και Μαθήματα Βρεφικής κολύμβησης - Εξοικείωση – Ασκήσεις – Βουτιά στο νερό"

Τι είναι η βρεφική κολύμβηση και ποιος μπορεί να τη διδάξει;

Η βρεφική κολύμβηση (baby swimming) είναι μία δραστηριότητα που αφορά σε βρεφάκια ηλικίας από 40 ημερών 4 ετών με τους γονείς-συνοδούς τους. Βασικό στόχο έχει την εκμάθηση και την καλλιέργεια έμφυτων βασικών κολυμβητικών και άλλων δεξιοτήτων με βάση το παιχνίδι. Τη βρεφική κολύμβηση μπορούν να τη διδάξουν μόνο όσοι είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές από κάποιο συγκεκριμένο φορέα - οργανισμό.

Τι είναι το πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης "Πειρατές της Πισίνας";

Το πρόγραμμα "Πειρατές της πισίνας" είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα εκμάθησης και ανάπτυξης των βασικών κολυμβητικών αλλά και άλλων σημαντικών ικανοτήτων των παιδιών μέσα στο νερό με βάση το παιχνίδι. Το πρόγραμμα μας βασίζεται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους και έτσι μέσω της μοναδικής φιλοσοφίας και της ευγενικής μας προσέγγισης, πάντα δίνεται μεγάλη έμφαση στην προσωπικότητα του κάθε παιδιού. Το κάθε παιδί είναι μοναδικό και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται! Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς και βρέφη ηλικίας από 40 ημερών έως 4 ετών όπου μέσα από το παιχνίδι στην πισίνα προάγεται η σωστή ανάπτυξη των παιδιών, η χαλάρωση και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους.

Γιατί χρειαζόμαστε Πιστοποιημένους εκπαιδευτές; Δεν μπορεί ένας προπονητής κολύμβησης να ασχοληθεί και με τα βρέφη;

Το γεγονός ότι η βρεφική κολύμβηση αφορά σε βρέφη και παιδιά πολύ μικρής ηλικίας αλλά και ότι οι γονείς συμμετέχουν ενεργά στην όλη διαδικασία την κάνει μία πολύ εξειδικευμένη δραστηριότητα η οποία θα πρέπει να διδάσκεται αποκλειστικά από εκπαιδευτές που έχουν ειδικευτεί και εξειδικευτεί πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Δεν αρκεί κάποιος που έχει γνώσεις κολύμβησης ή προπονητικής δεδομένου ότι η εκμάθηση κολυμβητικών δεξιοτήτων είναι ένας μόνο από τους στόχους της βρεφικής κολύμβησης και έπειτα η προσέγγιση και η φιλοσοφία και το περιεχόμενο είναι πολύ διαφορετικό από τα προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης σε μεγαλύτερα παιδιά. Η πιστοποίηση από κάποιον φορέα ουσιαστικά είναι αυτή που πιστοποιεί τις συγκεκριμένες γνώσεις στον τομέα αυτό καθώς και με το ποιες αρχές, φιλοσοφία και μέθοδος χρησιμοποιείται για την εκμάθηση.

Οι περισσότεροι όταν ακούμε "πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης" έχουμε στο μυαλό μας ότι όλα αναφέρονται στο ίδιο περιεχόμενο - αντικείμενο, όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ο τομέας της βρεφικής κολύμβησης είναι ένας μεγάλος τομέας όπου σε αυτόν εντάσσονται αρκετές και διαφορετικές σχολές (όσον αφορά τη φιλοσοφία, τη μέθοδο που χρησιμοποιείται και το πόσο επιστημονικά τεκμηριωμένη είναι, την προσέγγιση κτλ). Η κάθε σχολή εφαρμόζει τη δική της φιλοσοφία και από εκεί και πέρα οι γονείς θα πρέπει να είναι ενήμεροι και να επιλέξουν τη φιλοσοφία εκείνη που θεωρούν ότι ταιριάζει σε αυτούς και το παιδί τους.

Τι εξειδικευμένα προσόντα πρέπει να έχει κάποιος για να γίνει εκπαιδευτής;

Θα πρέπει να έχει άνεση με το υγρό στοιχείο, να δείχνει σεβασμό και αγάπη στα παιδιά, να γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο και να θέλει πραγματικά να προσφέρει μία μοναδική εμπειρία στα παιδιά και τους γονείς τους!

Ποια είναι η φιλοσοφία της Birthlight και για ποιόν λόγο έχει τόσο μεγάλη απήχηση η πιστοποίηση αυτού του φορέα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια;

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος παγκόσμιος εκπαιδευτικός οργανισμός BIRTHIGHT εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια έχει πρωτοπορήσει στον τομέα της βρεφικής κολύμβησης και λειτουργεί με βάση τις τελευταίες εξελίξεις της έρευνας στον ιατρικό και επιστημονικό τομέα γύρω από την εγκυμοσύνη και την παιδιατρική. Στόχος του είναι να εξασφαλίσει τη σωματική και συναισθηματική φροντίδα των παιδιών και των οικογενειών τους!

Στον Birthlight μοιραζόμαστε όλοι το πάθος και την πεποίθηση ότι η απόλαυση της κολύμβησης και η αγάπη για το νερό θα πρέπει να προάγεται από έναν σίγουρο και γεμάτο αγάπη χειρισμό των βρεφών μέσα στο νερό χωρίς ποτέ να υπάρχει βίαιος εγκλιματισμός και πρακτικές εξαναγκασμού.

Η προσέγγιση είναι ολιστική και χρησιμοποιεί καινοτόμα προγράμματα που υποστηρίζονται από μια εκτεταμένη και θεμελιώδης γνώση ανατομίας, φυσιολογίας και της επιστημονικής έρευνας. Τα προγράμματα αυτά είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας πρακτικής εξάσκησης, διδακτικής εμπειρίας και επιστημονικής γνώσης!

Τα εκπαιδευτικά σεμινάριά βρεφικής κολύμβησης Birthlight σε Ελλάδα και Κύπρο προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο ενώ το εκπαιδευτικό υλικό Birthlight ενημερώνεται συνεχώς με βάση τα καινούρια επιστημονικά δεδομένα και τις νέες τάσεις! Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια εκπαιδευτών βρεφικής κολύμβησης Birthlight είναι διεθνούς πιστοποίησης και αναγνώρισης! Όλα τα παραπάνω είναι ο λόγος που τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επαγγελματίες εκπαιδεύονται με τη μέθοδο αυτή.

Κάθε πότε διοργανώνονται σεμινάρια και ποιος μπορεί να τα παρακολουθήσει;

Τα σεμινάρια baby swimming Birthlight διοργανώνονται στην Ελλάδα 1 με 2 φορές το χρόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα προγράμματα είναι προσιτά για όλους, ενώ οι αξίες του σεβασμού, της αποδοχής και η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδους σημασίας. Χαρακτηριστικό όλων των εκπαιδευτών Birthlight η διδασκαλία με επίγνωση, κατανόηση και σεβασμό στην ατομικότητα και τη διαφορετικότητα!

Από τη θεωρία στη πράξη: στο πρόγραμμα Πειρατές της Πισίνας βρίσκει εφαρμογή η φιλοσοφία της Birthlight;

Η φιλοσοφία Birthlight βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στο πρόγραμμα Πειρατές της Πισίνας δεδομένου ότι πιστέψουμε και μοιραζόμαστε τις ίδιες αρχές και αξίες όσον αφορά το τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διδάσκεται η βρεφική κολύμβηση (οι αξίες του σεβασμού, της αποδοχής και η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδους σημασίας. Χαρακτηριστικό όλων των εκπαιδευτών Birthlight η διδασκαλία με επίγνωση, κατανόηση και σεβασμό στην ατομικότητα και τη διαφορετικότητα!) και θα πρέπει να εφαρμόζονται . Κάθετα ενάντια σε τακτικές πίεσης και εξαναγκασμού των παιδιών.

Βρεφάκια και νήπια με αναπηρία έχουν θέση στη πισίνα; Υπάρχουν προγράμματα ειδικής αγωγής;

Μετά από την εξειδίκευση των εκπαιδευτών μας στον συγκεκριμένο τομέα, στους πειρατές της πισίνας λειτουργεί το πρώτο πρόγραμμα στην Ελλάδα “βρεφική κολύμβηση για παιδιά με αναπηρία” που στόχο έχει τη συμμετοχή των γονέων μαζί με τα παιδιά τους σε μία τέτοιου είδους δραστηριότητα. Στο πρόγραμμα μας τους δίνεται η δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε όλους τους τομείς της βρεφικής κολύμβησης αλλά κυρίως η ευκαιρία να χαλαρώσουν και να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί, να συνδεθούν και να εξερευνήσουν ο ένας τον άλλον. Είναι μία κίνηση για την οποία είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι και μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες σχολές αυτό το παράδειγμα.


Επικοινωνήστε με τους "Πειρατές της Πισίνας" για την εγγραφή σας

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ντόμη Δεδέογλου, τηλ.6932 073030

(Ώρες επικοινωνίας: Πρωί 10:00- 14:00, Απόγευμα 18:00- 20:00)

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: https://www.facebook.com/BabySwimmingThessaloniki

Ιστοσελίδα: http://www.thebabyswimming.gr/


Επικοινωνήστε με την Κική Κατσικάρη για να ενημερωθείτε για τα σεμινάρια της Birthlight

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: https://www.facebook.com/kikikatsikari.gr/?fref=ts

Ιστοσελίδα: http://www.kikikatsikari.gr

Η πρώτη μας υποβρύχια φωτογράφιση για το 2016 πραγματοποιήθηκε στους " Αστερίες Baby Swimming Thessaloniki" @ Everybody Fitness Center & Kids Sports Club στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης και εντυπωσιαστήκαμε από την εκπληκτική δουλειά της εκπαιδεύτριας Αφροδίτης Λόλα καθώς το τμήμα μετρά λίγο καιρό λειτουργίας! Απολαύστε τις φωτογραφίες που επιλέξαμε!

Με την ολοκλήρωση της ετήσιας υποβρύχιας φωτογράφισής μας στο πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης και εκμάθησης "Κολυμβητές από Κούνια" στην υπέροχη πισίνα του Elpida Spa Resort, η Μαρίνα Τσέλα υπεύθυνη εκπαίδευσης του προγράμματος μας απαντά σε όσα θέλετε να μάθετε για μια επιτυχημένη υποβρύχια φωτογράφιση!

1. Μαρίνα πες μας λίγα πράγματα για την εκπαίδευση που απαιτήθηκε ώστε να γίνεις εξειδικευμένη εκπαιδεύτρια βρεφικής κολύμβησης.

Εκπαιδεύτηκα ως προπονήτρια βρεφικής κολύμβησης από τον πιο γνωστό φορέα της Ευρώπης, Βirthlight BabySwimming, για εκμάθηση κολύμβησης σε βρέφη ηλικίας από σαράντα ημερών καθώς επίσης απέκτησα το δίπλωμα «Swimming and Water Safety» Εκπαίδευσης Κολύμβησης και Ασφάλειας στο νερό από τον επίσημο εκπαιδευτικό οργανισμό AUSTSWIM, ο πιο γνωστός και αναγνωρισμένος εθνικός οργανισμός της Αυστραλίας, ο οποίος έχει βραβευτεί για 3 συνεχόμενες χρονιές ως ο καλύτερος παγκοσμίως στην εκπαίδευση βρεφικής κολύμβησης. Και φυσικά, δεν σταματάω να ενημερώνομαι ούτε λεπτό ως μέλος της εκπαιδευτικής διαδικτυακής υπηρεσίας «World Aquatic Babies and Children» και να παρακολουθώ κάθε χρόνο σεμινάρια Α’ Βοηθειών καθώς και διαπαιδαγώγησης νηπίων.

2. Χρειάζεται διαρκής κατάρτιση και ενημέρωση των εκπαιδευτών σε καινούργια θέματα;

Η εκπαίδευση δεν περιορίζεται σε κάποια συγκεκριμένη ηλικία ή σε κάποια συγκεκριμένα σεμινάρια. Επεκτείνεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ατόμου, αφού ποτέ δε σταματά να δέχεται επιδράσεις, ερεθίσματα από το περιβάλλον στο οποίο ζει. Ένας εκπαιδευτής πρέπει να βρίσκεται σε αλληλεξάρτηση με τους εκπαιδευτικούς φορείς και το κοινωνικό του περιβάλλον με σκοπό την ανατροφοδότηση των γνώσεών του, να διευρύνει τον πνευματικό του ορίζοντα και να ανανεώνει και να βελτιώνει συνεχώς το μορφωτικό του επίπεδο με την κατάκτηση νέων γνώσεων. Η εκπαίδευση, με τη στενή της σημασία και όπως αυτή χρησιμοποιείται σήμερα στην επιστήμη της παιδαγωγικής, σημαίνει τη συστηματική και οργανωμένη διαδικασία της αγωγής και της μάθησης.

3. Γιατί χρειάζεται εξειδίκευση στην βρεφική κολύμβηση και δεν αρκούν οι προπονητικές γνώσεις στην κολύμβηση;

Τα πρώτα 3 έτη ζωής είναι περίοδος σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης και επίτευξης πολύπλοκων κινητικών και λεκτικών δεξιοτήτων. Τα στάδια ανάπτυξης ενός βρέφους αξιολογούνται από τους ιατρούς. Η εξειδίκευση και κατανόηση των κρίσιμων αναπτυξιακών αυτών σταδίων είναι απαραίτητη για την σημασία της αρμονίας του βρέφους μέσα στο "σύνολο", για να συμβάλει στη διευκόλυνση αυτής της μετάβασης.

4. Οι βουτιές και η παραμονή των βρεφών και των νηπίων κάτω από την επιφάνεια του νερού είναι μέρος της εκπαίδευσής τους; Αν ναι τι μαθαίνουν με αυτόν τον τρόπο;

Η υποβρύχια κολύμβηση είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εκμάθησης της κολύμβησης, όπως η εκμάθηση δημιουργίας φυσαλίδων. Βρέφη, νήπια και γονείς ξεπερνούν τους φόβους τους, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τον κίνδυνο, αποκτούν θάρρος κι αυτοπεποίθηση καθώς τα μαθήματα προχωράνε και εκπαιδεύονται, με αποτέλεσμα να μαθαίνουν πώς να κολυμπάνε με τα παιδιά τους με απόλυτη ασφάλεια. Η εκμάθηση της βουτιάς είναι η πρώτη ναυαγοσωστική δεξιότητα που μαθαίνει ένα βρέφος - νήπιο που κάποια στιγμή μπορεί να προστατεύσει την ίδια του την ΖΩΗ.

5. Πως προετοιμάζεται ένα βρεφάκι για την διαδικασία της υποβρύχιας φωτογράφισης;

Κατά την διάρκεια των μαθημάτων γονείς και βρέφη εκπαιδεύονται σχετικά με το πώς να πραγματοποιήσουν μια ασφαλή κατάδυση. Πριν τη βύθιση (εκούσια ή ακούσια, δηλαδή με τη θέληση ή όχι του βρέφους), ακολουθείται μια σειρά διαδραστικών ασκήσεων, κατά τις οποίες προετοιμάζονται τα μωρά για την βύθιση λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις τους μετά από αυτήν.

6. Ποια είναι η κύρια μέριμνα του εκπαιδευτή κατά τη διαδικασία της υποβρύχιας φωτογράφισης;

Όπως και σε κάθε μάθημα, κύρια μέριμνα του εκπαιδευτή είναι να εξασφαλίζει την ασφάλεια ανά πάσα στιγμή και να δημιουργεί μια υποστηρικτική και προστατευτική ατμόσφαιρα από τον κίνδυνο, τον φόβο ή τον εκφοβισμό. Με μια ήρεμη και ενθουσιώδη προσέγγιση να παρακινεί τους μαθητές του και να επιβραβεύει με θετικά σχόλια.

7. Πως διαχειρίζεστε τους γονείς που πιέζουν για να συμμετέχει στην υποβρύχια φωτογράφιση ένα βρεφάκι που δεν είναι ακόμη έτοιμο;

Εξηγώντας τους ότι κάθε βρεφάκι είναι μοναδικό και προσαρμόζεται με το δικό του ρυθμό. Πρέπει να το σεβαστούμε αυτό και να περιμένουμε όταν θα είναι άνετο και χαρούμενο. Προτεραιότητά μας είναι η αυτοπεποίθηση κάθε παιδιού ανά πάσα στιγμή.

8. Πως αναδεικνύεται η δουλειά του προγράμματος μέσα από μια υποβρύχια φωτογράφιση;

Όπως λένε μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις. Οι γονείς ενθουσιάζονται με τις πόζες και τις γκριμάτσες που παίρνουν οι μικροί τους κολυμβητές κάτω από το νερό. Συνειδητοποιούν πόσο απολαμβάνουν τα παιδιά τους το κολύμπι και εντυπωσιάζονται με το πόσο εξοικειωμένα νιώθουν και φαίνονται.

Επικοινωνήστε με τους "Κολυμβητές από Κούνια" για την εγγραφή σας

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αγάπη Σαμαρά, τηλ.6972257858

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: Baby Swimming Serres "Κολυμβητές από κούνια"

Στον χώρο του Elpida Resort κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10πμ έως τις 2μμ.

Τρίτος χρόνος λειτουργίας του προγράμματος βρεφικής κολύμβησης "Κολυμβητές από Κούνια", τρίτος χρόνος επιτυχημένης συνεργασίας! Παραμονή της ετήσιας υποβρύχιας φωτογράφισής μας στην υπέροχη πισίνα του Elpida Spa Resort η Αγάπη Σαμαρά, υπεύθυνη οργάνωσης και επικοινωνίας του προγράμματος μας απαντά!

1. Πόσα χρόνια λειτουργεί το πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης «Κολυμβητές από Κούνια»?

Με την ένθερμη συμμετοχή των κολυμβητών μας κλείνουμε την τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη των Σερρών.

2. Ποια ήταν η αφορμή – σκέψη – πως δημιουργήθηκε η ιδέα να οργανώσετε ένα τέτοιο πρόγραμμα στις Σέρρες?

Κατ’ αρχήν η αγάπη μας για τα παιδιά ήταν ο βασικότερος λόγος έναρξης εκμάθησης του baby swimming. Είναι σπουδαίο να μαθαίνεις στα παιδιά κάτι τόσο πολύτιμο για την ίδια τους την ζωή, την επιβίωση τους σε περίπτωση ανάγκης σε πισίνα, θάλασσα, λίμνη, συντριβάνι κλπ και την αύξηση της αυτοπεποίθησης και ανεξαρτησίας τους μέσα στο νερό. Η επιλογή της πόλης των Σερρών δεν είναι τυχαία. Επειδή δεν είναι παραθαλάσσια πόλη θεωρήσαμε ότι ήταν άμεση ανάγκη να ξεκινήσουμε αυτό το πρόγραμμα εκπαίδευσης τους στις ιδανικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Elpida Resort.

3. Υπήρξε θερμή ανταπόκριση από την αρχή ή χρειάστηκε να πείσετε τους γονείς στην πράξη και σε βάθος χρόνου?

Από την αρχή υπήρξε θετική ανταπόκριση αφού είναι η μοναδική αθλητική δραστηριότητα που μπορεί να κάνει ένα παιδί από τόσο μικρή ηλικία αποκομίζοντας όλα τα οφέλη που του προσφέρει για την υγεία και την ανάπτυξη του.

4. Με ποιες προδιαγραφές λειτουργεί η κλειστή θερμαινόμενη πισίνα ώστε να είναι κατάλληλη για τα βρέφη?

Οι εγκαταστάσεις και ο χώρος της πισίνας πληρούν όλους τους κανονισμούς ασφάλειας και υγιεινής. Για την απολύμανση του νερού της πισίνας εφαρμόζεται η πιο σύγχρονη μέθοδος με ηλεκτρόλυση άλατος, ο πιο ασφαλής και βιολογικός τρόπος απολύμανσης, αφήνοντας το νερό φρέσκο και υγιεινό, απαλλαγμένο από βακτηρίδια, μύκητες και λοιπούς ρύπους. Η θερμοκρασία του νερού είναι πάντα σταθερή στους 30ο C, το βάθος της πισίνας είναι 1,20m όπου σε όλο το μήκος της πατάνε οι γονείς και οι κανόνες υγιεινής τηρούνται αυστηρά από όλους τους συμμετέχοντες.

5. Πόσο διαρκούν τα μαθήματα και κάθε πότε πραγματοποιούνται?

Η διάρκεια του μαθήματος είναι μισή ώρα κάθε Σαββατοκύριακο σε ολιγομελή τμήματα με τους συνομήλικους κολυμβητές και τους γονείς τους καθώς και τον ειδικευμένο προπονητή βρεφικής κολύμβησης εντός νερού για να απολαμβάνουν με ασφάλεια μικροί και μεγάλοι το μάθημά τους!

6. Από ποια ηλικία μπορεί να εγγραφεί ένα βρέφος?

Από 5 μηνών μπορεί να ξεκινήσει ένα βρέφος μαζί με τον γονέα του. Είναι η ιδανικότερη ηλικία εφόσον τα βρέφη αισθάνονται πως επιστρέφουν στο φυσικό μητρικό περιβάλλον όπου για εννέα μήνες βρισκόταν εκεί, διατηρώντας τις αντανακλαστικές και ενστικτώδες κολυμβητικές τους κινήσεις και έξω από αυτό για μικρό χρονικό διάστημα.

7. Ως ποια ηλικία διαρκεί η εκμάθηση?

Έως 10 ετών τα παιδιά συμμετέχουν στο πρόγραμμα μας σε ολιγομελή τμήματα.

8. Πως μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας για την εγγραφή του?

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αγάπη Σαμαρά, τηλ.6972257858

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook: Baby Swimming Serres "Κολυμβητές από κούνια"

Στον χώρο του Elpida Resort κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10πμ έως τις 2μμ.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μας υποβρύχια φωτογράφιση τους Αστερίες Baby Swimming στην Θεσσαλονίκη!

Οι εντυπώσεις μας από τις φωτογραφίες είναι εξαιρετικές και ο υποβρύχιος φωτογράφος μας Νικόλας Σαμαράς έχει εντυπωσιαστεί από τα βρεφάκια αλλά και από την απίστευτη άνεση που έχουν τα παιδάκια της εκμάθησης!

Ξεκίνησε ήδη η παράδοση των φωτογραφιών στα μαθήματα. Ελάτε νωρίτερα στο μάθημά σας και θα βρείτε στο σαλόνι υποδοχής τον Νικόλα για να διαλέξετε τις καλύτερες φωτογραφίες σας!

Αμέσως μετά την λήξη των παραδόσεων θα ετοιμαστεί και η πρώτη Gallery των Αστεριών για να δείτε τι υπέροχη δουλειά κάνει με τα μικρά κολυμβητάκια η εκπαιδεύτρια Αφροδίτη Λόλα!


Για την εγγραφή σας απευθυνθείτε στο every-body fitness!

Διεύθυνση: Μακεδονικού Αγώνα & Ζάππα, Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη.

Τηλ.: 2311 822.080

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

website: www.every-body.gr

Facebook Page

Σελίδα 1 από 5